6 de novembre del 2011

UN DEBAT, UNA PREGUNTA


Tota la semana donant pel sac amb el debat. Unes quantes dades reals, que han aparegut als telediaris:
-      L’escenari està medit  amb precissió per aconseguir una completa equidistància dels dos candidats en la pantalla.
-        Hi haurà un cronòmetre que podran veure els espectadors, a més de dos controladors de temps de l’ACB que no han parat de dir que és una gran responsabilitat.
-      Els assessors observaran en pantalles planes dins els “camerinos” dels candidats  els gestos i el comportament de cadascun, és a dir, els assessors assessoraran els assessorats assessorables sobre com ho han de fer i els diran què han fet bé i que han fet malament.
-   S’ha doblat la plantilla necessària per a cobrir aquest tipus d’esdeveniment per si hi haguera qualsevol problema (diarrea repentina, angúnia variada o bossandera súbita, se suposa, perquè no s’enten de cap manera que hi haja 100 persones treballant  en l’esdeveniment...)
-       El cap de realització és un paio molt pesat que no para de dir el mateix dia rere dia, cada vegada que li posen una carxofa en la boca perquè diga qualsevol obvietat al respecte del “debat”, només resta que diga que “són uno contra uno “i que “el debate es así”.
El debat no serà més que un acte de propaganda per al partit del govern i el partit que aspira a formar el govern. Ja està tot preparat. Parlaran d’una sèrie de temes  dins un temps predeterminat i suposadament no s’interrumpiran l’un a l’altre (què poc espanyol!) mentre els controladors de temps de l’ACB  i 50 persones que sobren en tot l’equip tècnic badallen una estoneta. Front aquesta mostra tan excessiva d’austeritat i rigor , només tinc una pregunta:
Estan tots  tontus u què?