13 de febrer del 2012

MAMÀ,DE FER EL BOBO EM MORIRÉ?


 
A Sella més d’una vegada he sentit la següent dita:
Mamà, de fer el bobo em moriré?
No
Doncs el bobo faré...
Aquesta dita és aplicable a la vida quotidiana i, tot i suposar un retrocés fins arribar als nivells d’estupefacció més absoluta, posar-la en pràctica resulta molt més que rentable. Vegem-ne tres exemples:
Un jutge és inhabilitat per ordenar que es facen gravacions en presó dels advocats d’uns quants malparits  senyors que han malversats fons públics. Açò sembla que no es pot fer,fins aquest punt tot correcte (O no, que diria un gran president). Ara bé, resulta que aquestes gravacions són autoritzades/avalades per un altre jutge i el fiscal general , els quals sembla, segons els jutges del jutge  que no tenen culpa de res en tot aquest assumpte( mamà, de fer el bobo em moriré?). 
Al jutge li han fotut la carrera. Els altres dos, només diuen que “respecten per imperatiu legal” la condemna (mamà, de fer el bobo em moriré?). Els ciutadans que no entenem de llei -que cada vegada som menys, pel que se sent al carrer, en els bars o es veu en tv o els periòdics-  hem desenvolupat, gràcies al misterioso caso del Dr. Camps, Francisco Camps, una habilitat superior per a detectar filldeputisme per tot arreu resulta que som irrespectuosos amb les institucions perque açò no té cap trellat. Com diria un tal Escobar (no Pablo) España es la meeejor!.
 Un altre cas grandiós: tu i la teva parella monteu una empresa que es dedica a fer estudis sobre coses tan interessants i importants com fer una etapa del Tour de França en Palma de Mallorca o de la relació entre turisme i esport , per la qual cosa, un dels dos s’embutxaca diners a cabassos de manera molt bruta, només per posar la cara i dir que és el gendre del rei.
De sobte, vos reformeu un  “palacete” que pega un esclafit. Tu formes part de l’empresa i quan es destapa tot aquest munt de merda i corrupció irregularitats i al teu home van a fer-lo declarar,  i quan tothom coincideix en que tu no sabies res. Aleshores, tinc dues conclussions:
O bé ets ignorant i t’importa ben poc d’on provenen els ingressos de ta casa perquè te’n sobren per tots els costats (en aquest cas Papa, de fer la boba em moriré?)
O bé, només fas el que et diu el teu home (qui per cert, dirigia una institució “sin ánimo de lucro”) i no et pares a preguntar  d’on ve tanta pasta ( o te l’amagava?). La qüestió, que és molt difícil que no saberes res (ja he dit això de l’habilitat per a detectar el filldeputisme, supose que tu ets dels que sap de lleis, disculpa). Aleshores: Papà de fer el bobo em moriré?
I la tercera, per a rematar, aquesta foto. Els pobres xicots, que han de passar unes proves duríssimes per a ser del Marine Corps, no saben que podrien haver jueus entre  els militars del EUA (uns 14.000) i que, a més uns 20.000 Marine Corps van perdre la vida en la Segona Guerra Mundial lluitant contra la SS entre d’altres.  Resulta que SS són les sigles de “Scout Sniper”, que és la unitat de franctiradors a la que pertanyen aquestos 10 xicots i per aixó el logo els va semblar molt xulo per fer-se la foto, com si a Espanya ho hagueren fet els treballadors de la Seguretat Social, per exemple. Açò no és broma, és l’argument que els ha estalviat una condemna. En aquest cas, i parlant de qui parlem (militars) no sé si perdonar-los jo també!. I és que si poses en Google SS i busques en imatges, no apareix res que faça referència als nazis de merda, només t’apareixen imatges de “Scout Sniper”. 
Mamà, de fer la bobo em moriré
No
Doncs Scout Sniper seré