29 d’abril del 2010

De Kike a Kike

“Pero entonces, esto del speed ¿qué?”, preguntó con el turulo en la mano al inicio del ritual.“Espanta el sueño”, contestó la bruja.“Va a veinticinco”, vendió el camello.“Pecado en polvo”, bendijo el tentado.“Yo te lo explico”, se relamió el comebolsas.“Te quita el hambre”, dijo el flaco.“Te tiene en pie”, dijo el gordo.“Yo de eso no sé”, lloró la madre.“¿Qué sabes tú de eso?”, quebró el padre.“Tú sabrás”, se apartó el amigo de la infancia.“Eso no es na’”, espetó el yonqui.“Es un derivado de la anfetamina”, dispensó el farmacéutico.“Es una manera de vivir”, recitó el del barrio.“Está prohibido”, esnifó el político.                

Contundent, no? "Dias de speed a falta de rosas" és un llibre publicat per Kike Suarez (foto), més conegut com Kike "babas" que a banda de ser músic (King putreak, The Vientre, Huevos Canos), és l'autor de les biografies  junt un altre Kike, Kike Turrón de: Boikot, A palo seko, Siniestro Total, Reincidentes, Rosendo o Los Enemigos i realitzador d'alguns videos de Porretas, Manu Chao o Marea. Actualment treballa de músic i de crític musical per a les revistes Rolling Stone, Ruta 66 i Zona de obras.
A més té publicats tres llibres de relats curts, tots ells d'històries sobre una temàtica diguem "crua":
-Jiron (2005)
-El Engranaje de las mariposas (2007)
-Días de speed a falta de rosas (2009)
Un personatge prolífic i prou assabentat del que parla, vaig poder sentir una entrevista prou interessant que li feren al meu programa de ràdio  favorit ("Carne cruda". Ràdio 3 de 14 a 15 h de dl a dv).  Hui va de Kikes la cosa...