11 de setembre de 2009

VIVA MÉXICO, CABRONES III: NARCOCORRIDOS

Continue parlant de Mèxic, en aquesta ocasió deixe de banda sanguinaes vàries i foscoretes per a parlar d'una veritable especialitat musical "made in México"; els narcocorridos. Els narcocorridos són, musicalment parlant, corridos mexicans amb lletra que parla el 99,9% d'un dels grans problemes de Mèxic. la drogaïna. Les lletres parlen de traficants que porten droga a la frontera o dels més "valents" que hi ha hagut o de la banda tal o de traïdors... La qüestió és que  moltes vegades s'ha cantat en un narcocorrido que a "fulanito de tal" estaven buscant-lo per matar-lo i setmanes després ha aparegut mort. Molts d'aquestos narcocorridos han sigut censurats o investigats per la policia o el F.B.I. . I no podem parlar de narcocorridos sense parlar dels "putos amos" d'aquest estil de música; Los tigres del norte.
Resulta que el grup es va fundar l'any 1968 (nyas coca!) en San José, Califòrnia i porten ni més ni menys que més de 30 discos  i un grammy aconseguit l'any 1988 amb el disc "Gracias, América sin fronteras". Furgant furgant he aconseguit algun que altre disc i, la lletra és total!. Entre les cançons més destacades: "la banda del carro rojo" o "Jefe de jefes". Més amunt pose uns quants videos...
Grups de narcocorridos n'hi han un fum, però els Tigres són els millors (pel que he pogut fossar per Internet). Altre grup amb prestigi dins el món del narcocorrido són "los Tucanes de Tijuana". Ale, hijos de la chingada, vos pose els videos.