7 de març del 2011

EXPEDIENTE X

Fa mens de dos anys, es va crear un "organisme /institució/cosa " que, amb el nom de "Cumbre de países del mediterráneo"intentava promoure relacions econòmiques i culturals entre diferents països i una muntonada de coses més que no són interessants per a el que vull dir-vos. La idea d'organitzar aquesta meravellosa cosa/organisme/institució la va tenir "le pétit président" de Frància, i com podeu comprovar en una pàgina oficial del govern francés, entre els meravellosos participants dels països que signaren aquesta declaració  de la què "donaren fe" Javier Solana, Durao Barroso   i  Nicolas Sarkozy estan els següents:
  • Le pétit president
  • El president pro-nuclear/anti-nuclear /simplement nuclear i altres més coses d'Espanya
  • Un general de Gadaffi
  • El president d'Algèria
  • La Merkel
  • El Mubarak
  • El Ben Ali

Açò passava el 13 de juliol de l'any 2008. Hui, 7 de març de l'any 2010 alguns d'aquestos  "amics de la mediterrània" són opresors del poble, lladres, assassins, dictadors i altres coses més insultants que tothom sap.
Tinc una bateria de preguntes que poden semblar estúpides alhora que interessants:
A aquestos dirigents, què els ha passat? en menys de dos anys han esdevingut éssers cruels i dèspotes!. Ni França, ni Alemanya ni Espanya ni la quantitat de països que van signar aquesta proposta "d'entesa" s'adonaren en aquell moment?. Encara hi ha persones que confien o creuen en allò que diuen els seus polítics? Què és ser polític? I ser ciutadà? Què vol dir votar?.  Gestos i cares com els que es veuen en aquestes fotografies són  de "penya que està fatal" o de dirigent mentider?
Com deia la capçalera de la mítica sèrie: "la verdad está ahi fuera"

4 comentarios:

Àngels ha dit...

Uf... en calent diria moltes coses, pero... es que millor no dir.
Encara que, si em permets, per a començar que fa la Merkel signant alguna cosa/tractat/organisme, o el que siga, que tinga que vore amb la Mediterrània. Es que Alemanya fita amb aquesta mar?
Doncs, això.
Ves a saber per quins, que i de qui eren els interesos de signar res en nom de la nostra mar i de la nostra gent.
Sols hi ha que pegar-li una ullada a la "casa del Mediteráneo" que hi ha a Alcant. Institució/organisme/fundacio... jo que se que... i que no sabem que fan i a que es dediquen en pro de la cultura i els pobles de la Mediterrània.

maria ha dit...

Quina colla, no? m'imagine a tots mirant-se la foto amb preocupació i pensant "el pròxim seré jo?" :P

Anònim ha dit...

És vergonyós. Tu ho has dit, què significa votar o ser ciutadà?
Per què esta gent té poder? Per què no arriba al poder gent honesta, amb un gran esperit democràtic, que vulga millorar la societat, més justa i més igualitària?

Jo tanmateix encara crec que si governaren altres individus -de partits d'esquerres- la cosa milloraria. Així que continuaré votant, encara que a voltes el desencant siga... gran.

Coralet

MEQUETREFE ha dit...

Àngels: "la casa del Mediterráneo" a mi també m'intriga prou; què fan allí? (musiqueta d'expediente x). La Merkel s'apunta al que calga si per mig hi ha negoci, com tots!.
Maria: M'agradaria saber què pensen els que apareixen en les fotos sobre el que signifiquen, sobre la tremenda mostra d'hipocresia que representa el discurs "ara ets dictador/ara ets amiguet"...no crec que escoltem mai una opinió, però m'agradaria, crec que és necessària.
Hola Coralet: Com tu dius el desencant és gran. L'altre dia vaig llegir un article d'opinió on es deia que ara mateix cal més política i no menys, per que el que s'està fent ara no és política. I estic d'acord amb el que diu. Cal seguir votant per donar força al vot com a expressió de desencant o apropament a unes inquietuds, cosa que si no participem, no podrem aconseguir.