26 de gener del 2011

PASABA POR AQUÍ...


Islam Karímov -un altre porquet més amb cara de tonya- és el nom del president de Uzbekistan. Poc importa que l'home mane  matar uns manifestants. Ell arriba a Brusel·les  per a reunir-se amb Durao Barroso i amb el secretari general de l'OTAN, ni més ni menys, i no precissament per a prendre unes canyetes, no. Clar, en comptes de parlar dels morts que ha provocat dins el seu propi païs, i com van les coses eixes anomenades "política","democràcia" i "drets humans" per alli, li diuen: "passa home, anem a dir que parlarem amb tu dels drets humans, aixó sí, a porta tancada, que és com es fan aquestes coses". IN-SUL-TANT!..
Com bé diu la notícia, resulta que Uzbekistan és el païs  travessant el qual  els defensors de la democràcia i salvapàtries mundials hem decidit  passar material militar de forma segura per als nostres herois  d'Afganistan. La resta, fa igual. Aixó si, tenim un compromis "crítico, condicionado y amplio" amb Uzbekistan, només falta que siga permanent i verificable internacionalment i ja està, com si cagares cap a dins. Un amic meu diu que "quedar bé costa una poca merda", i açò n'és una mostra. Perdoneu l'escatologia, però és que estic molt indignat, cada vegada se'ns riuen més en la cara.
Ah, se m'oblidava, aprofitant la coiuntura han signat un  "acuerdo sobre energía", ja que l'home passava per ací...

7 comentarios:

Àngels ha dit...

CAda vegada estic més convençuda... la politíca d'aquest pais es una merda i la política internacional merda i mitga.
Si no sols cal mirar a Egipte ara. Com que "somos amiguitos" perque resulta que el Canal de Suez està allí i tot el que geo-políticamente significa aquest pais. Doncs no passa res perque la gent es manifeste i el govern la manprenga contra ells.

Morning Star ha dit...

T'has enganyat de títol de l'entrada. L'autèntic era:
"Política i relacions internacionals amb països "xungos" estratégicament necessaris"

MEQUETREFE ha dit...

La política internacional és prou merdosa, si. Per exemple;No he vist massa mostres de recolzament respecte a la revolució en Tunísia. Ningú s'ha "sorprés" de veure musulmans en actitut pacífica protestant o de veure a dones en primera línia, protestant com qualsevol. No els sembla una mostra del que hauria de ser, ciutadans i ciutadanes protestant. Quan és el contrari -burrades integristes i desigualtat per tot arreu- s'afanyen per què tothom se n'assabente.
Tampoc he sentit cap condemna explícita cap el Ben Ali punyetero de ningú -Le petit president del país que tenim ahi dalt sembla que té afonia respecte aquest assumpte i el nostre, simplement passa d'aquestes coses, però no sé com ho fa que sempre se'ns oblida, que ho deixem passar, com en el Sahara-. En Egipte sembla que tampoc cal condemnar res, almenys institucionalment. Quin fàstic.
Quant a la notícia, em fa molta cremor el to "d'encontre casual" que té. Com si ningú sapiguera que venia el paio aquest a Brusel·les. D'ací el títol del post.

maria ha dit...

aprofitant l'escatologia que regna en l'ambient jo crec que en el cas de les relacions internacionals "tot és la mateixa merda però amb diferent olor", dona igual qui siguen els interlocutors, tot és teatre i interessos.

MEQUETREFE ha dit...

La veritat és que sí, tot són interessos, la resta importa ben poc. Jo de vegades em pregunte si veritablement són tan cínics. Què pensaran quan arriben a casa? De veres els importarà tan poc?. És tenir una conciència prou bruta!. Tal vegada te la donen amb el títol de "mandatario internacional".

Àngels ha dit...

Veus, ja ho havia dit jo. Hui a la premsa ix que EEUU ja ha dit que intervindrà en Egipte si es veu afectada la "normalitat" del Canal de Suez... mare quanta fasedat!!!

MEQUETREFE ha dit...

La gent i la democràcia poc importen! La pasta per damunt del que siga i de qui siga.Tan trist i tan cert!