25 de juny del 2010

CONCEPTES,EL FARY I EL HAITXÍS

En aquesta entrada també vaig a parlar de l'ús i adaptació de les paraules, però parlant de música.Àngel Carmona, el locutor d'un dels meus programes de ràdio preferits ("hoy empieza todo", ràdio 3, de dilluns a divendres de 07:00 a 11:00 o en el podcast corresponent en Internet) utilitza una paraula per referir-se a les cançons que ell considera molt grans, eixes cançons que alguns defineixen com "temazo", "la bomba", "un auténtico hit"...la paraula és "melocotonazo", i a mi, m'encanta. El terme "melocotonazo" vé d'una entrevista mítica que li feren al Fary preguntant-li per el tema "la mandanga", que és una veritable joia de la música espanyola setentera. Jo l'he adaptat al valencià i parle de "bresquillada", tot i que m'agrada més "bresquillada sonora", per qüestions d'estil penyafatalista.
Quant al video, cal fer atenció a la defensa del consum de haitxís per part del Fary (¿?) i a l'ambient de la entrevista: una botella de vi, un xatet, un tapet i com parla de què la seva cançó va a ser un "melocotonazo" o de com agafa "la nave" (el cotxe). I el videoclip, TRE-MEN-DO!.  La cara del vell amb el periòdic és total!. I la lletra, per a al·lucinar: "dame la mandanga déjame fetén..."
Li pegaria el Fary a la mandanga?... en glòria estiga.

6 comentarios:

miquel ha dit...

Hostia tio que bo!!!
Vaig a posarme-la en Peixcat com a musica de fons... xe que bonissim!!!

Morning Star ha dit...

Ja havíem parlat abans d'ell i sí: el Fari era moooolt gran.

amparo ha dit...

I jo, que cada vegada que veig al Fari em recorda a uno de Sella...

Són igualets, tenen la mateixa cara!

MEQUETREFE ha dit...

Miquel,tens tota la rao, és TO-TAL!, una mena de macarrisme innocent i abolutament "spanish",no?. Morning, tu vas ser qui me'l va descobrir, i sí, era moooooolt gran. Amparo, també tens raó, però com diria una altre de Sella que jo conec, "aneu rascant la fita",hehehe

Àngels ha dit...

jajaja... si, aquest vidio es gran... moooolt gran.

Speaker ha dit...

I els Ska-p es pensaven que innovaven. U no es cansa de veure este vídeo mortal.