29 de juliol de 2010

ARA A PER LA RÀDIO

Ahir eixia publicada aquesta notícia, tot i que jo ja havia sentit el programa de ràdio on s’acomiadava dels oients. Jo escolte ràdio 3 des de fa 11 anys i " el ambigú" era un del meus programes preferits. Música de tota classe i per a tothom. Música psicodèlica a més no poder dels anys 60 i 70, jazz en totes les seves variants, especials -fins i tot d'una setmana de duració!- sobre grups que reediten discs o en trauen de nous, reposicions del programa de ràdio on Bob Dylan fa de locutor en una emissora anglesa...

Un dels millors programes de ràdio 3 quant a criteri musical i varietat, sense cap dubte. A més, Diego A. Manrique és un dels millors crítics musicals d'Espanya i col•laborador habitual en revistes especialitzades espanyoles i estrangeres. Aquest home va començar a emetre en una emissora en sa casa d'un poble xicotet de Burgos, on li portaven els discos d'importació en una burreta. Portava 18 anys en "la onda". Li volien renovar contrat per 500€ al mes i en període de proves, a més de proposar-li deixar d'emetre el programa durant 5 setmanes per a perdre l'antiguitat. Se'ls ompli la boca parlant de cultura i no saben valorar-la gens ni mica. S'han carregat un dels programes amb més oients d’aquesta emissora. A Diego A. Manrique treball no li’n faltarà, però se’ns ha privat de la seua véu i el seu criteri en la ràdio per estalviar de manera inútil, atès que l’anada d’aquest locutor la única cosa que provocarà serà una important pèrdua d’oients en una franja important d’audiència. Grandíssima errada.

4 comentarios:

amparo ha dit...

És de veres, ahir, com de costum, de camí a la faena tenia sintonitzada R3 i vaig sentir una frase de Diego Manrique que em va cridar molt l'atenció. La frase era:
"Hoy sigue sonando el Ambigú, o lo que sea esto que se emite ahora, aunque fui cesado el pasado 22 de julio".
Em vaig quedar pensativa... no m'ho podia creure.

Clar, avui, a la mateixa hora, qui emitia el programa era el de Flor de Pasión.

Ara, al lleguir el teu post i la noticia del periódic d'ahir, ho entenc tot.

Qué llàstima. Una autèntica pèrduda la de Diego Manrique.
R3 no tornarà a ser la mateixa sense ell.

Àngels ha dit...

SEmbla que s'ha estalviar i, siuen, s'heu han pres molt seriosament, pero es que a cada acció, a cada decret, a cada cosa que fan, sembla que es pitjor.
No vos fa la sensació que es fan pals de cego?
Hauria que vore els sous de "los directivos" de Rne.

Mequetrefe ha dit...

Tirar a la gent al carrer amb 52 anys i contractar un director general amb més de 80 que diu no tenir idea de televisió ja ho diu tot. Jo també tinc la mateixa sensació de què no saben què fer.

Morning Star ha dit...

Una gran errada, en efecte. Diego Manrique era una d'eixes enciclopèdies andants que circulaven per R3.