11 d’agost del 2011

LA PÓLVORA I LA METXA

Per fer que un cohet rebente, calen dos elements bàsics, pólvora, que ha d'estar ben prensada. Si volem un bon tró, supose que cal afegir més pólvora i prensar-la tant com es puga . Una vegada tenim un cohet, el fem rebentar.
 Ens hem d'assegurar que la metxa siga bóna, que no falle i ... esperar a sentir el tró, des de llarg i a cobert.
Una cançó/predicció (any 1979) .

La veritat és que la imatge que tinc de les protestes en el Regne Unit no és gens pacífica.  Encara que les respostes a les manifestons tampoc ho semblen. Obviament aquestes imatges corresponen a la telerrealitat. No estic d'acord amb que la gent vatja saquejant tendes i comerços, però tampoc pense que siga una manca d'ètica o d'educació. 
Pel que sembla, prendre la decisió d'autoritzar disparar amb pilotes de goma o traure canons d'aigua als carrers en el Regne Unit és més  problemàtic que en altes llocs. Ho és per la imatge popular de conflicte en Irlanda, per exemple. Però parlar només d'un problema d'educació  i ètica en comptes de problemes socials,  és directament estúpid. Mr. Cameron, pel que sembla, no utilitza la wikipèdia...


3 comentarios:

amparo ha dit...

Un post molt ben documentat, sobre una realitat que ens hauria de fer plantar les orelles a tots, però fundamentalment als polítics i tots aquells que marquen les polítiques econòmiques arrel de tot el mon.
En situacions de crisi econòmica, retallar als que meyns tenen és una autèntica bomba de rellotgeria, i ací tenim la mostra.
Tot el que ens estalviem amb retalls en matèria social, es traudirà, a curt termini, en conflictes com els d'Anglaterra que supondran enormes despesses econòmiques.

Sabem el que estem fent¿?¿ Jo crec que no.

Anònim ha dit...

Sin palabras.
Esborronado.

Fdo. F. Enrique Campos

MEQUETREFE ha dit...

Gràcies Amparo. Jo tampoc tinc massa clar que ens parem a pensar en els conseqüències. Tenim a uns astall que es dedica a intentar explicaar-nos les causes nit i dia, per a que no ens alterem, però quan no cola, no cola, i pot arribar a passar açò.
Esborronado, ja t'agarraré ja...