19 de gener del 2011

TELESÈRIES ETC.

Coses que passen a les sèries de televisió que recorden que són ficció:

Quasi mai apaguen la llum. Ixen de casa i deixen la llum encesa. Perquè ho fan si no hi ha ningú més?. També resulta prou estrany veure com tanquen una porta amb clau. No recorde haver-ho vist, però tot podria ser. Més coses, heu vist alguna vegada en una telesèrie que estiguen pegant voltes i voltes per aparcar? Poden estar enmig de la Cinquena Avinguda que no hi ha cap problema; arriben i sense fer cap maniobra (heu vist algú fent maniobres?)estacionen uns cotxes enormes.

Normalment, entre policies o militars o gent de pistola, quan n’hi ha un que ha rebut un o més trets en particular i cau en terra morint-se i sense quasi respirar, l’altre li diu: “tranquilo, te pondrás bien”. De veres? Si a mi em passara açò m’acabaria de morir amb un gran somriure!.

Una altra cosa magnífica i grandiosa és el poder que proporciona ser agent del FBI; Arribes on vullgues, busques el cotxe que més t’agrade traus una mena de bitlletera amb una placa i un carnet i dius: ¡FBI necesito su coche!. Aleshores, el contribuient que està suportant el pagament d’una lletra per l’adquisició del vehicle en qüestió activa la seva escala de valors i pensa: “òstia, ha de ser alguna cosa important per la seguretat de la meva benvolguda nació, jo a aquest li done el cotxe i si m’ho demana, fins i tot la virginitat!. En comptes d’un simple: Però tú de què vas?.

Continuant amb la policia, no hi ha local, autonòmica o nacional, no, aixó és massa espanyol. Ha d’haver una quantitat gran d’agències i subagències i més morralla fins el punt de no saber si són policies o forenses o psiquiatres o matemàtics o prescolars!. A la televisió tenim, a banda dels nostres benvolguts i clàssics FBI i CIA els següents: CSI, NCIS, JAG (aquestos grandíssims, una mena d’advocats militars! Què gran idea per a una sèrie!), Unidad de crímenes violentos, L’arxiconeguda “brigada de homicidios de (afegir ciutat coneguda o merdosa, però sempre dels EUA), la DEA (drogaïna a nivell estatal), la brigada de narcóticos de (veure la “brigada de homicidios”) , SWAT (que són els GEO a l’americana), i SEAL (que són “marines” dels xungos, que són la “COE” però de la legió en Espanya) entre d’altres. Per a quan una sèrie sobre la guàrdia civil? Millor no donar idees (ja m’ho imagine: pròximament, “picoletos: el peligro está en la calle).

D’altra banda, la de coses que passen en eixe païs si t’agraden les sèries: en Miami, Las Vegas i NY, tens uns policíes capaços de saber si ta mare et donava papilles Nutribén o d’una altra marca a partir d’un rot que vas llançar el 1998 després de sopar en ca ta tia!. En Baltimore (veure The Wire), la policia no té mitjans ni ganes d’investigar, però acaben destapant un merder de por. En New Jersey, Toni Soprano fa i desfà. No sé on (Califòrnia, Philadelphia?), els detectius Mulder i Sculli fan d’Iker Jimenez del FBI, hi ha mutants després d’una mena de contacte extraterrestre en la ciutat de Seattle (veure “los 4400”), un Superman de segona divisió viu en un poble imaginari de Kansas o Texas anomenat “Smallville”, podem seguir “l’apassionant vida” del personal d’un casino anomenat “el Montecito” en una sèrie anomenda “Las Vegas”i, per si no ho sabieu, no només hi ha corrupció en Marbella o en Castelló, en Miami ja n’havia. També en Miami hi ha un ésser humà que es dedica analitzar la sang per a la policia i que alhora és un psicòpata assassí (veure Dexter), i també hi ha una antiquària que treballa a un poble i que veu fantasmes i els ajuda a passar “al més enllà” (Entre fantasmas) i gent que puja en un avió, té un accident, acaba en una illa i, segons l'index de consumició de droga dura dels guionistes van arrere o avant en el temps i el passen coses estranyes. Com no tenien títol, li van posar "Perdidos" per a alguns o "lost" per a altres .
I per acabar, analitzem la capçalera traduïda de la millor sèrie mai inventada: L'any 1972 (ja en fa uns quants) quatre dels millors homes de l'exèrcit dels EUA van ser detinguts per un delit que no havien comés (aleshores, perquè els van detenir?). No van tardar massa en fugar-se de la pressó on els van recluir (normal, éren quatre dels millors). En l'actualitat, sobreviuen com a "soldats de fortuna" (són porters de discoteca o fatxes futboleros, ui perdó! volia dir "ultras"). Si té cap problema i se'ls troba, tal volta puga contractar-los. Aquesta última frasse cal analitzar-la bé; O siga que sí tinc cap problema, he de saber que tal volta puc contractar a quatre molitars (si "molitars". 1 molitar és un militar molón, d'eixos que sempre ens salven a tots/es) convictes fugats d'una presó  que no sé perquè van ser detinguts l'any 1972? Gràcies per la informació, no cal demanar currículum!.
Telesèries; Penyafatalismes de tota mena, alguns molt recomanables (Dexter, The Wire, los Soprano o Boardwalk Empire) i altres molt deplorables, però penyafatalismes al cap i a la fi.”Como la vida misma”.
Aquest text sembla un monòleg o m'ho sembla només a mi?

4 comentarios:

amparo ha dit...

Però que imaginació tens!!!
m'encanta l'entrada
:)

Morning Star ha dit...

Sobre aixó de la llum, tal volta és que gasten llums fluorescents, i com que estan molt conscienciats mediambientalment, no apaguen les llums perque saben que si tornen en menys de 4 hores, el consum és menor si les deixen enceses (s'ha entès?).

Sí que es de veres la quantitat de "morralla" policial que tenen ens els EUA. I aixó qui ho paga?

Pel que fa a la sèrie de la guàrdia civil, en televisió crec que no existeix, pero sí que hi ha una sèrie de llibres en què els "detectius" són una parella de la guàrdia civil. No recorde l'autor ni els noms dels detectius, pero diuen que estan molt bé.

Ah!, i si algun dia em trobara amb eixos "soldados de fortuna" no sé si els contractaria, pero del que estic segur és que em posaria a plorar de l'alegria.

MEQUETREFE ha dit...

Amparo, moltes kènkius!.
Morning,per parts:
Si, és una maniobra de conscienciació mediambiental.
Segurament tota la morralla policial la pague el rei moro d'Alcoi-risas-.
No sabia que hi havia una sèrie novel·lada on apareguera la guàrdia civil! curiós...
Buah! jo si em trobara a los "soldados de fortuna" acompliria un somni -sense rises, ho dic seriosament-

Speaker ha dit...

La millor sèrie de tots els temps, efectivament, el Equipo A.

Picoletos, el peligro está en la calle: m'encanta. I triomfaria, t'ho dic jo.